Menu Close

Mat och odla: Tomatsås på färska tomater

Italiensk tomatsås Recept ICA se

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Idag tillsatte jag en skvätt grädde i såsen och det gjorde att tomatsåsen blev helt galet god och krämig. Hur gott som helst till köttfärsås, kyckling eller fisk. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Passar fint till pasta och pizza. Här är mina 8 bästa tips: 1. Italiensk tomatsås på färska tomater eller burk. Färsk tomatsås. En frisk och len sås med mycket smak. Och kapris kör jag i pga älskar kapris. En annan sak som blir superviktig med sån här enkel mat är att man väljer skitbra produkter. Bryn vitlök och chili i olivolja cirka 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Det receptet som kommit till mest användning hos mig är det på tomatsås. Perfekt till både pizza och pasta. Har du bråttom går det att fuska med färdigköpt.

Göra Tomatsås
Tomatsås till pizza, grundrecept Le Parfait Recept

Göra Tomatsås
Videoklipp av göra tomatsås

Serveras gärna med grönsaker och bröd. Vi rekommenderar att du väljer ekologiska tomater för att göra såsen. När jag tidigare fått frågan vad jag verkligen saknat, vad jag aldrig blivit riktigt nöjd med och som jag verkligen önskar jag kunde vara stolt över blev svaret alltid tomatsås. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina tomater så gå in på min “etikett” tomater som du hittar HÄR. Häll på tomatsåsen och låt puttra någon minut. Visst är det underbart att få plocka in sina första solmogna tomater och göra en god sallad. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en ugnsform. Här berättar kocken Johannes Johansson hur du gör hans italienska tomatsås. – Hemligheten är att man använder cocktailtomater, säger han. Sardeller och vitt vin gör såsen mustig och god. Blanda i en skål grädde, tomatsåsen från makrillen, salt och peppar.

Det här är ett enkelt och supergott recept på en italiensk tomatsås från Paolo Roberto. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Tillsätt oregano. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker. Välj gärna plommontomater för en fylligare sås. Gör så här Skär tomaterna i bitar. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Denna sås kokas i drygt en timme och får massor av smak. Servera tomatsåsen till pasta, spagetti, lasagne, till buffé, till kött, fisk, korv eller vegetariskt. Varianter: Du kan koka tomatsåsen på hela skalade burktomater, krossade tomater, passerade tomater eller enbart ca 1-2 dl tomatpuré och vatten. Men för att få en god pizza, så är tomatsåsen något bland det viktigaste (!!) Och denna tomatsåsen som jag brukar göra går verkligen supersmidigt- så köp inte färdig – det tar max tio minter att koka ihop en god sås. Tomatsås: 1 burk med tomatkross med smak av vitlök 2 msk tomatpure 1/2 msk torkad oregano 1 nypa socker. Gör. Enkel, snabb tomatsås från grunden – nicolashervy – Recept En god tomatsås är en viktig grund i det italienska köket. Sedan jag upptäckte denna napolitanska tomatsås på färska körsbärstomater så lagar jag nästan aldrig någon annan. Gör gärna en stor sats – dubblera – och frys in i 2-4 portioner i påsar. Det är smidigt att ha god tomatsås i frysen att ta fram när det behövs. Tomatsås med färska tomater: Mest jobb men godast blir det med färska tomater (italienarna gillar Roma-tomater till tomatsås) och skålla dem, skala dem och koka tomatsås …. Gör egen tomatsås på dina egna tomater eller överblivna som håller på att bli gamla. Här finns enkla smarta recept så att du kan ta tillvara på dina tomater. Dessutom ökar mängden lykopen väsentligt när du gör en hemmagjord tomatsås. Det handlar om att på olika sätt konservera eller förädla dem för att bevara smakerna till vintern. Klassisk italiensk tomatsås är basen i många recept från medelhavsköket. Stek morötterna i oljan ett par minuter. Bryt fetaosten i mindre bitar och strö över pastan. Gör enkelt din egen hemgjorda tomatsås till pizzan för att förhöja smakupplevelsen. Tomatsås till pizza i en skål dekorerad med basilikablad. Denna tomatsås räcker till 4 pizzor. Brukar göra tomatsås jätteofta men istället för krossade tomater så brukar jag köra färska tomater som jag antingen skållar eller kör i ugn till dem blir mjuka sen mosar jag dem lite lätt i stekpannan bara. Så nu är det bara att försöka få tag på makrill alltså. Makrill i tomatsås är ju så praktisk snabbmat så det vore toppen om man kan göra en sats och ha. Första gången jag lagade dessa var det med potatis och löksås. Här gjorde jag med pasta och tomatsås, och det blev sjukt gott! Jag åt tomatsåsen dagen efter och upptäckte då att buljongsmaken försvunnit. Har du ont om tid är det kanske allra bäst att torka eller frysa in tomaterna för att ta fram dem till höstens och vinterns matlagning. Vill du ägna lite mer tid i köpet kan du redan nu koka en god tomatsås. Stora färska tortellini finns att köpa i saluhallar och italienska delikatessbutiker. En mindre variant hittar du i kyldisken i livsmedelsbutiken. Du som gillar att laga mat lagar din egen tomatsås. Fortsätt att varva men avsluta med ett lager makrill. Aldrig tidigare har jag ätit en sådan god tomatsås. En riktigt god tomatsås slår det mesta. Har man gjort en tomatsås halvdant märks det direkt tycker jag. Het tomatsås 1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g) 1 liten lök 1 msk sambal oelek eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för mild sås) 0,5 tsk salt 1 tsk socker. I det här klippet bjuder Justin Chapple på ett smart tips på hur du kan göra din egen tomatsås, utan att stöka till det allt för mycket i köket. Inget kladd, ingen skalning, inget krångel. Man kokar ihop tomater med lite annat och häller på burkar, som sedan håller sig i alla fall ett år. Såsen är färdigkryddad så det är så enkelt att bara hälla i tex köttfärsen. Man gör en smakrik blandning och steker små biffar i olja. Perfekta att ha som en sidorätt. Pepsi kebab-Turkisk version där kebaben tillagas i långpanna. Gör en tomatbas genom att blanda mutti polpa med en riktigt god olivolja och salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *