Menu Close

Recept på trolldeg och Play doh www minbebis com-Trolldeg Figurer

Skapligt Enkelt: Trolldegsfigurer med mönster

Forma figurer av degen till önskat konstverk! 3. Att skapa med trolldeg är både roligt och enkelt och passar barn i alla åldrar. Googlade recept på internet för säkerhets skull, det fanns många att välja på. Blanda bara mjöl, salt, vatten och olja – sedan är det bara att gegga och trolla loss med degen. Man kan göra olika roliga saker med trolldeg och inte behöver man köpa grejer hos leksaksaffären eller Panduro. Lägg sedan figurerna på ett galler och låt dem torka klart i rumstemperatur i ett dygn. Gör olika juliga figurer platta, som när du gör pepparkakor, och sätt fast näsor ögon att annat. Gör en färgglad deg och låt fantasin flöda. Vill du kunna hänga figurerna, eller knyta ett snöre i dem, så gör ett hål med t ex en blyertspenna. Visst var det trolldeg vi pysslat med idag. Måla trolldegen. Det går bra att måla trolldeg. Så inte längre än fem minuter gör du då. Man behöver: 1 dl vatten 2 dl mjöl 1 dl salt 1 msk matolja Man blandar ihop till en deg och kan göra figurer eller vad som helst av degen.

Trolldeg Figurer
Skapligt Enkelt: Trolldeg

Så gör du egen Play Doh och trolldeg giftfritt och billigt

Recept på trolldeg och Play doh www minbebis com

Hur lätt som helst att göra med ingredienser du alltid har hemma. Forma till lussekatter, enkla eller dubbla. Med trolldegen kan du skapa figurer och sedan torka dem i ugnen, figurerna kommer hålla en livstid. Play doh, trolldeg, leklera – att “dega” är en favorit bland många barn. Ta sedan ut dina figurer med t ex en pepparkaksform. Lagom temperatur är ca 100°C, för tjockare figurer så sänk ner till 70°C för att figurerna inte ska spricka. Alt 1 1 dl vatten 2 dl mjöl 1 dl salt 1 msk olja ev karamellfärg. Du kan använda händerna att knåda med, eller en slev.Färg?Om du vill kan du ha karamellfärg i också så får du en rolig färg på din trolldeg. Dela upp trolldegen i mindre bitar. Eller baka tårtor och laga mat med leran och mata sina leksaksfigurer med är …. Bakat, knådat, pysslat ihop figurer, torkat dom i ugnen och målat med vattenfärg! Figurerna ska sedan torka i rumstemperatur i minst ett dygn. Trolldeg Här är ett par receptet på helt vanlig trolldeg att använda som leklera eller att göra figurer som sedan kan torkas. Trolldeg recept 2 2 dl vatten 1½ dl salt 4 dl mjöl. Jag formade figurerna i trolldeg och gräddade dem på en plåt i ugnen. Tog ett i högen – detta – och det fungerade bra.

Trolldeg gör du enkelt av ingredienser som oftast finns hemma. Lägg figurerna på en plåt med bakplåtspapper och torka i 1 timme i ugnen på 100 grader. Här är recepten!. Forma figurer, bygga och mosa ihop leran. Sugen på att gör Play doh. Ett annat recept på Trolldeg från vår systersajt, hitta trolldeg …. Från tidig morgon tills för nån timme sen, non-stop. Gör ett litet hål längst upp på pyntet, så du sedan kan dra en tråd genom det för upphängning. När du härdat trolldegen i ugnen kan du måla pyntet och så klart klistra på glitter, paljetter och annat tjusigt. Vill du ha en ofärgad glaserad yta så pensla figurerna med mjölk. Vill du …. Det går snabbt och lätt att göra hemlagad trolldeg och egen play-doh lera. Nästan allt som behövs finns hemma i skafferiet. Modelleringen blir till en lek med barnen samtidigt som ni …. Gör enkel trolldeg för vackra konstverk, här hittar du ett supersnabbt recept. Innan figurerna gräddas så jämna till eventuella sprickor med lite vatten. Recept på trolldeg: 1,5 dl ljummet vatten 3 dl mjöl 1 dl salt 1,5 msk olja Eventuellt några droppar hushållsfärg. Trolldeg 2 2 dl vatten 1½ dl salt 4 dl mjöl. Låt saltet lösas upp i varmt vatten. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Pssst! Det blir även snyggt att stansa ut exempelvis hjärtan, stjärnor och grisar med pepparkaksformar. Trolldeg är ett kul pyssel för alla barn. Forma figurer, grädda och måla i fina färger. Trolldegsfigurer. Trolldeg är billigt att göra och går att forma till nästan vad som helst. Gör en gris till granen eller varför inte bokstäverna G- O- D-J-U-L. Jag har letat igenom era inlägg men inte sett just receptet med alun. (Killarna är sjuka så jag kan inte gå till \”öppnis\” och kolla deras recept) Eva. Så här gör duBlanda ihop allt i en plastbunke. Vill du spara dina trolldegs-figurer?Torka dem i ugnen i 100 graders värme. Här behöver du en vuxen till hj…. Här kommer ett pysseltips som passar bra att göra under regniga sommardagar. Fick för mig att göra trolldeg för första gången på säkert 40 år. Idag fortsätter vi med pastelligt påskpyssel i klassiska former som ägg, kycklingar och påskharar. För att göra det extra enkelt har jag använt klassisk trolldeg, till det här pysslet. Gör så här: Trolldeg kan du använda som leklera eller för att göra figurer som sedan kan sparas. Trolldeg – recept och inspiration. 4 september 2017 – 06:11 / DIY, Pyssel, Recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *