Menu Close

Bilder av Plantera hyacinter-Plantera Hyacinter

Hyacint allt du behöver veta! Blomsterlandet se

Välj efter doftkoden i butiken – kanske kan du också tolerera en svagt doftande. Plötsligt står man där, i slutet av oktober och minns hur mirakulöst det var på våren när alla lökarna började spira i rabatter och gräsmattan. Plantera dem 3-4 cm under jordytan i näringsrik jord. Hyacinten doftar, men det finns sorter som doftar olika starkt. I år har jag provat att sätta flera i rabatterna också. Kan blomma redan samma vår, annars nästa – ungefär samtidigt som påskliljor. Plantera dem ensamma, gör en julgrupp eller använd dem som snittblomma. Använd mullrik, väldränerad jord som blandats med sand och gödslats med benmjöl. Det kan löna sig att spara på hyacinter, liljekonvaljer och tazetter. Färgfest med olika sorters hyacinter. Hyacint Hyacinter till jul är ett måste för många. Sätt löken i jorden så att hälften är ovan jord då en lök som står för djupt i fuktig jord kan ruttna. Cirka 18-20 cm brukar vara lagom. Har ni andra tips på juliga dekorationer att ha i kruka så tar jag emot dem tacksamt. Sätt ner löken mitt i krukan, cirka två cm från krukkanten och inte djupare än att minst en tredjedel av löken sticker upp ovanför jorden. Kombinera hyacinter och murgröna i en avlång kruka.

Plantera ut dem i mars-april, 3-4 centimeter djupt. Gräv en stor, rund 15 cm djup grop och placera hönsnät längs både bottnen och sidorna. Man bör därför plantera nya lökar med jämna mellanrum. Övrigt. Eftersom sorkar tycker om att äta hyacintlökar är det vanligt att man använder sig av hönsnät för att skydda hyacinterna. Hyacinter finns i flera olika kulörer, allt från vitt till lila. Deras doft är härlig doft och sprider julstämning i våra hem. Viktigast är då att endast rötterna når vattnet i glaset. Hyacinter kan du plantera i vanlig planteringsjord eller i till exempel grus. När hyacinterna vissnat kan du byta ut dem mot nya, eller sätta dit en helt annan växt. Placera hyacinterna på en sval och mörk plats. När bladen börjar vissna slutar man vattna och ställer mörkt, torrt och varmt. Spara lökarna svalt i en kasse. Learn how to plant, grow and care for flower bulbs with the. Hyacinter är också mycket lätta att sköta och passar utmärkt i julgrupper tillsammans med exempelvis amaryllis. Amaryllis är en av julens vackra blommor. Nu tar det ett par månader innan nya gröna blad eller en ny knoppspets dyker upp. Eller är det olika sorter? Esmie. Det är samma art av hyacint Hyacinthus orientalis som vi har både i julgruppen och i rabatten även om det finns betydligt fler färgar att välja bland till vårrabatten.

Hyacinter: Så planterar och sköter du populära julblomman

AnnonsHär kan du köpa Blomlökar på internet. Plantera dina lökar i större kruka eller gör redan nu ett fint arrangemang av dina hyacinter i skål eller korg. Plantera din hyacint vanlig blomjord och i kruka med bottenhål. Vattna runt hyacintlökarna – aldrig på dem. När temperaturen stiger kan du plantera ut lökarna i trädgården eller i krukor på balkongen. Plantera hyacinter i grupp Hyacinter är vackra att plantera i grupp med andra växter och blommor, gärna tillsammans med små echveria eller minijulstjärnor. Dekorera med kudd- eller grönmossa, en rosett, tomte eller stjärna. Vattna när jorden torkat upp kring löken. Valmöjligheten är stor på vilket sätt du använder oss. Du kan plantera din egen julgrupp, plantera oss en och en eller använda oss som snittblomma att sätta i din favoritvas. Många människor har även som tradition att använda sig av ett eller flera lökglas. Hyacinten passar bra att blanda med andra lökväxter i rabatten. Vinterfuktighet som står kvar på platsen är inte så bra, så odla gärna i …. Låt några hyacinter i botten på en hög cylindervas av glas bli din ögonfröjd– inte mycket av doften kommer ur vasen. Det finns många valmöjligheter med hyacinter. Och man kan njuta av deras blomning två gånger per år: till advent och i försommarrabatten. Så här ska du göra för att lyckas med din amaryllislök. Hyacinter är rikitga läckerbitar att plantera i rabatten för tidig blomning. Då är det också läge att plantera om amaryllisen i ny krukväxtjord. Tulpanlökar är så hårt drivna och billiga, att det inte är någon idé att kämpa. Hyacinter – dessa ljuvligt doftande lökväxter. Sorten ‘Carnegie’ har blommor som sitter tätt och är vackert vita. Hyacinter passar fint i rabatten eller bland buskar och är trevlig att plantera i krukor där du närmare kan känna doften. Skulle ha svårt att vara utan dom. Har bara haft hyacinter ute för länge sen, och jag tror inte det blev lyckat:-) Tack snälla för dina erfarenheter kring vit rallaros. Jag kom på att jag kunde ha mina tre hyacinter i dem. Täck jorden mellan groddarna med mossa för att bevarar fuktigheten. I maj eller oktober kan man plantera ut. Hon var en av sin tids största inspiratörer i modebranschen och skapade med hyacinter ett eget mode. 15. Släng inte hyacintlökarna efter jul. Hör ni också till dem som liksom inte får ä. ur v. innan det plötsligt börjar bli litet väl sent att plantera vårlökar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *