Menu Close

Mat 80 Talet-Maten vi åt på 80-talet – Kokaihop – Inlägg

80-talsmat ICA Buffé

Jag bor i Göteborg med min man, min dotter på 17 år och min son som fyller 14. Mat, dukning och underhållning ska ha koppling till 80-talet. Maximålet verkar ha varit populärt, liksom pizza förstås. Såsspegel och två korsade sparrisar, vacker och nyttig skulle maten vara och man pratade om giftfritt, köttprocent och kycklingens livsutrymme. Använd våffeltång till håret, gärna i kombination med pannband. Tema 80-talet. Inbjudan: Inbjudan till festen skickar du i vanligt brev med frimärke på, för det gjorde man på. Oxfilé Provencale. Råstekt potatis, vitlök, persilja, tomater och oxfilé såklart. På 80-talet börjar tiden rinna svenskarna ur händerna. På 60-talet ska det gå snabbt att laga mat. När det var dags för middag bjöds det ofta på mat där frukt var en av huvudingredienserna. Här är 7 rätter vi saknar från 80-talet. Pajen kallas quiche och ungdomen börjar dricka café au lait. Många var vi som prenumererade på Mästerkockens receptklubb. Här är maten vi åt på 80-talet. Här hittar du även recept på drinkarna. Jag är en tjej på 46 vintrar som gillar att vara ute i naturen, laga mat, läsa böcker m m. På 80-talet förklarar Lasse Holm sin kärlek till det italienska köket och ungdomen börjar dricka café au lait här är maten vi åt på 80-talet.

På 80-talet lagade man maten i mikrovågsugnen och i lergrytan. Fredagsmyset no.1. Allas vårt fredagsmys tacos behöver knappast någon närmre prestation. Visserligen var matfondue det vanligaste under 80-talet, men en härlig chokladfondue fungerar utmärkt till efterrått! Vad minns du bäst från uppväxten på 80-talet. Recepten är indelade i snabba och enkla, nyttiga, festliga, bröd och bak samt drinkar. Exempel på varmrätter som lagades på 80-talet. Mat på 80-talet. Postat 23 juni, 2011 av Sofie Bergkvist. Lika viktigt som kläder är för andra. Och mot slutet av 80-talet var woken årets julklapp. Vilka drinkar drack man på 80-talet.

Vissa rätter lagas fortfarande flitigt runt om i landet medan andra är mer bortglömda, men alldeles för bra för att försvinna bort helt från våra menyer. Här är maten vi saknar, älskar och minns med glädje (vem vill inte gå på ostfest till exempel?). Singelhushåll och dubbelarbetande föräldrar suktar efter snabblagad mat. Snabbmaten hade kommit för att stanna och mikrovågsugnen började användas på allvar ute i hemmen. Minns du maten från 60, 70 och 80-talet. När allt fler kvinnor gett sig ut i arbetslivet finns ingen tid över trerättersmiddag på vardagarna. H usmankosten ersätts av moderna, snabblagade rätter. Sopporna görs på pulver och i och med frysboxens intåg i hemmen serveras både pommes frites och panerade fiskpinnar utan ben. När åt du hawaiikassler eller räkcocktail senast. I tidningen Praktiskt Butiksarbete kunde man läsa om allt som rörde skötseln av en livsmedelsbutik. På 80-talet förklarar Lasse Holm sin kärlek till det italienska köket. På 80-talet tyckte vi att det var en utmärkt idé att blanda frukt i maten, banan och ananas blandades med kött och kyckling – och gärna med en läcker ketchupsås! Vilka efterrätter och desserter åt man på 80-talet. Vad är 90-tals mat? Skrivet av: Emma med Tova Nu har ni skrivt mycket om vad ni förknippar med 80-talet och det var mycket roligt att läsa. Jag skulle vilja veta vad ni tycker är typisk mat för 90-talet. Vad åt ni hemma och vad bjöd ni på? Svenska folket röstade om kärnkraften och Tjernobylkatastrofen inträffade i dåvarande Sovjetunionen. Vi är sex tjejer och dom ska sätta betyg på allt det där. Så nu behöver jag tips på vad jag kan laga för nått. Förrätt har jag inte hittat någonting som passar, så kom gärna med tips. Vi fick väldigt många kommentarer om vad ni åt på 80-talet. Fantastiskt att läsa om allt och inte minst alla små andra minnen som ni delar med er av på köpet. Wokpannan blev trendig och asiatisk mat dök upp så smått. Tonfisksallad baserad på ris, piffad med frysblandning av paprika, ärtor och majs, var vardagsmat, liksom rostbiff och potatissallad. Vi började nosa på asiatiskt. Men mat är så viktigt för mig att det liksom skär som krita inombords när det blir fel. Som förrätt valde hon rökt skinka med mimosasallad. – När jag gick. Här är elva saker vi minns tillbaka på. Här är några saker som präglade årtiondet: 1. Här hittar du Allt om Mat:s recepthänvisningar. Våra receptregister är nedladdningsbara som pdf. Receptregister 2018 Receptregister 2017 Receptregister 2016 Receptregister 2015 Receptregister 2014 Receptregister 2013 Receptregister 2012 Receptregister 2011 Receptregister 2010 Receptregister 2009 Receptregister 2008 Receptregister 2007. Benvärmare – riktigt populära på 80-talet. På fötterna ett par Converse, populära på 80-talet och även idag. Så när festen är slut kan du fortfarande använda dina skor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *